Pogovorimo se o procesu izdelave bronaste medalje (slike)

2024-01-20 11:10

  Bronasto medaljo običajno prejme zmagovalec tretjega mesta na tekmovanju. Prvi in ​​drugi zmagovalec tekmovanja običajno prejmeta zlato oziroma srebrno medaljo. Prakso naj bi uvedel judovski kralj.

badges and medals

medalje pokali

medalja zlata medalja

bronasto medaljo

  Med prvimi modernimi olimpijskimi igrami je bil čas, ko so srebrne in bronaste medalje podeljevali zmagovalcem kot medalje za prvo in drugo mesto.

  Sledi uvod v postopek izdelave bronaste medalje.

custom made medals

zlate srebrne bronaste medalje

zlato olimpijsko medaljo

zlato srebrno in bronasto medaljo

  Metoda/koraki


  1. Določite velikost in razrežite bakreno pločevino v skladu z zahtevami stranke. Rez mora biti kvadraten, s štirimi vogali pod kotom 90 stopinj, z zavihanimi ali varjenimi robovi naokoli, robovi pa morajo biti zavihani proti hrbtu, da tvorijo kot 90 stopinj z bronasto medaljo (širina roba je običajno 2-3 cm). ).

  2. Za čiščenje površine uporabite čisto gazo, namočeno v ksilen ali bencin, in jo dvakrat obrišite, da odstranite oljne madeže na bakreni površini. Najbolje je uporabiti ksilen. Če ni ksilena ali bencina, lahko namesto tega uporabite vročo vodo, pomešano z visoko učinkovitim pralnim praškom. Pri uporabi ksilena ali bencina ni dovoljen odprt ogenj ali kajenje. Po brisanju s pralnim praškom in vodo vodo osušite s suho gazo.

sports medal price

       zlato medaljo

  curling medalje

pokal za zlato medaljo

  3. Poliranje: očiščeno bakreno pločevino položite na brusilno kolo in jo nato položite na platneno brusilno kolo, da polirate, dokler ne postane svetla. Če ni brusa, lahko namesto tega uporabite karbonsko barvo. Metoda je, da v levi roki držite ravno ravnilo in z njim pritisnete na bakreno pločevino, z desno roko pa držite karbonsko barvo in jo drgnete naprej in nazaj po bakreni plošči, dokler se bakrena plošča ne zasije in površina nima neravnine ali mehurji.

  4. S kopirnim papirjem natisnite besedilo, ki je bilo razporejeno sorazmerno (uporabite kopirni stroj ali diaprojekcijo, da postavite besede) na bakreni list.

badges and medals

  Razstavni prostor in partnerji Joseph Metal Products

  5. Nalepite lepilni trak in izrezljajte besede. Uporabite močan prozoren poliestrski trak, da zalepite celotno bronasto medaljo (vključno z besedami). Trakovi morajo biti prekriti in zapečateni v obliki ribjih lusk. Nanesite 2 plasti in nato z ostrim nožem izrežite besedilo: na besedilnem delu ni lepilnega traku. Izrezovanje likov je treba opraviti previdno in ne smejo biti napačne oblike.

  6. Jedkano in izdolbeno besedilo ni več zalepljeno s trakom. V tem času se na besedilo vlije 30% raztopina dušikove kisline. Med delom nosite gumijaste rokavice, da preprečite opekline. Koncentracijo dušikove kisline lahko v praksi nadzirate sami. Čas, ko je koncentracija nizka, bo daljši in obratno. Po vlivanju dušikove kisline se občasno dotaknite besed z rokami (v rokavicah). Če čutite, da obstaja določena globina, se bo korozija ustavila in dušikova kislina bo hitro sprana s čisto vodo. Nato odstranite trak in obrišite vodne madeže.

custom made medals

  Pravi posnetki tovarne Joseph Metal Factory

  7. Postopek poliranja: Za ponovno poliranje bronaste medalje uporabite platneni brus ali karbonsko barvo.

  8. Slikarska obdelava

  A. Razpršite prozorno barvo za peko ali barvo za peko na bakreno pločevino. Zračni kompresor se lahko uporablja kot orodje za barvanje s pršenjem. Če zračni kompresor ni na voljo, lahko namesto tega uporabite ročni razpršilec. Pred pršenjem je treba barvo razredčiti s ksilenom ali banano vodo, dokler se ne razprši v meglico.

  B. Nanesite rdečo ali črno barvo za pečenje na besedilo v skladu z zahtevami stranke.

sports medal price

  Joseph Metal častna listina

  9. Za obdelavo pečenja zgradite preprosto sušilnico. Najbolje je, da na dno položite pločevino, okoli nje pa pločevino. Površina je približno 1 kvadratni meter (glede na velikost splošne bronaste medalje). Vgrajen je železen okvir za namestitev bronaste medalje. Pod železno ogrodje je nameščena 2 kilovatna električna peč ali električna grelna žica. Namestite zaščito pred uhajanjem v prostoru). Bronasto medaljo dajte v sušilnico, zaprite vrata sušilnice in prižgite elektriko. Pečemo pri 120°C 1 uro. V tem času je barva za peko čvrsta in bakrena pločevina sijoča.

badges and medals

  Območje tovarne v slogu kovinskega vrta Joseph

  Previdnostni ukrepi

  Olje na površini bakrene pločevine je treba očistiti

  Pri uporabi ksilena ali bencina je uporaba odprtega ognja ali dima strogo prepovedana.


  Profesionalni proizvajalec medaljonov, na katerega se lahko zanesete

  Logo Emblem Industries CO., Ltd.

  Joseph Ribbon in tovarna sublimacije

  DODAJ: No.390, Guanzhang East Road, mesto Zhangmutou, mesto Dongguan, provinca Guangdong

  TEL: 86-0769-87710901

  86-0769-87795430

  86-0769-87784172

  FAKS: 86-0769-87710903

  86-0769-87190968

  86-0769-87709801

  SPLETNO MESTO: www.logo-emblem.com

  E-POŠTA: logo@logo-emblem.com


  Great Hour Indestrial Co., Ltd

  DODAJ: Industrijska cona Lantang, mesto Jin-Du Gao-Yao City Zhao-Qing Guang-Dong provinca Kitajska

  TEL: 86-0758-8500058

  FAC: 86-0758-8516192


  Tajvanski urad

  DODAJ:(Farglory U-Town)Room 10,24F NO.99,Sec.1 Xin-Tai 5th Rd,Xi-Zhi Dist.New TaiPei City 22175 Tajvan

  TEL: 886-2-26974545

  FAKS: 886-2-26974548

  SPLETNO MESTO: www.logo-emblem.com

  E-POŠTA: logo@logo-emblem.com

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
  • This field is required
  • This field is required
  • Required and valid email address
  • This field is required
  • This field is required